SEZON HEM BALIKÇI HEM TÜKETİCİ İÇİN SÖNÜK GEÇTİ

Bu sezon ne balıkçının ne vatandaşın yüzünü güldürmeyen denizlerde av mevsimi dün itibariyle sona erdi. Akçakoca’da teknelerini limana çeken balıkçılar, umudunu 1 Eylül'de açılacak yeni sezona bağlarken hazırlıklara şimdiden başladı.

SEZON HEM BALIKÇI HEM TÜKETİCİ İÇİN SÖNÜK GEÇTİ
17.04.2022 - 14:46
Kaynak: ÖNCÜ
874

1 Eylül 2021’de başlayan ve dün itibariyle sona eren balık sezonu sönük geçti. Batı Karadeniz'in önemli balıkçı limanlarından Düzce'nin Akçakoca ilçesinde hava şartları nedeniyle çoğu gün denize açılamayan, açıldığında da eli boş dönen balıkçılar da; fiyatların yüksekliği nedeniyle balık tezgahlarına yanaşamayan vatandaş da umduğunu bulamadı.

Akçakoca’da avlanma sezonunun bitmesinin ardından teknelerini limana çeken balıkçılar, umudunu 1 Eylül'de açılacak yeni sezona bağlarken hazırlıklara şimdiden başladı. Balıkçılar teknelerinde ve zarar gören ağların bakım ve temizlik yapıyor.

Bu balıkçılardan biri olan Çağdaş Özer, bu sezon istedikleri miktarda balık tutamadıklarına değinerek umutlarını yeni sezona bıraktıklarını söyledi. Özer, zorlu kış şartlarının balıkçıları etkilediğini dile getirerek, "Yeni sezonun nasıl geçeceğini söylemek için şu an biraz erken, temmuz ayında sezon yavaş yavaş belli olur, o zaman geldiğinde bakacağız. Tabii ki bir umudumuz var, olmazsa bizim balıkçılığımız biter." diye konuştu.

Türkiye'nin diğer bölgelerindeki balıkçıların da benzer sıkıntılar yaşadığını anlatan Özer, istenilen miktarda balık avlanamadığını kaydetti. Özer, ağlarını onarmaya başladıklarını belirterek, heyecanla yeni sezonu beklediklerini sözlerine ekledi.


Editör: B. Zengin