TES Öğretmenler Gününü kutladı!

Basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısında biraraya geldiler. Ardından da öğretmenler gününü kutladılar.

TES Öğretmenler Gününü kutladı!
23.11.2021 - 14:40
Güncelleme 23.11.2021 - 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
478

   Tarihin her döneminde büyük zorluklara maruz kalmış bir millet olarak toplumumuzun sağlam temeller üzerine yeniden inşası için vatan kıldığımız toprakların her noktasında en zor görevlerden birini yürütmekle görevli olan cefakar öğretmenlerimiz, tüm dünya insanlığının yükselmesi için necip milletimizin ufkunu açarak sahip olduğumuz tarihi misyonu yeniden kazandırmak adına her türlü fedakarlığı yapan, yeri geldiğinde yürütmekte olduğu kutsal görevi için canını dahi feda eden cefakar ve fedakar öğretmenlerimiz…

   "İlim Çin'de bile olsa gidiniz." diyen yüce bir peygamberin ümmeti, "Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez." diyen dünyaya nizam vermiş Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden eğitim neferleri olarak bu yüce mesleği icra eden arkadaşlarıma selam, saygı ve hürmetlerimizi iletiyorum.

   Bu vatan uğruna şehit düşmüş ve ahirete intikal etmiş öğretmenlerimize rahmet diliyor; tüm varlığıyla evlatlarımıza hizmet etmiş emekleri öğretmenlerimize saygı ve hürmetlerimi iletiyor, görevi başında olan öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

   Türk Eğitim Sen ailesi olarak bu ulvi görevi yürüten, gönlümüzde çok müstesna bir yeri olan öğretmenlerimizin ve tüm eğitim çalışanlarımızın maddi ve manevi anlamda her daim yanlarında olacağımızı kararlı bir şekilde vurgulamak istiyorum.

   Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutluyor; her birine ayrı ayrı selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.


Editör: B. Zengin