Öğretmenler Günü'nü kutladılar!

Öğretmenler Günü'nü kutladılar!
24.11.2021 - 18:01
Güncelleme 24.11.2021 - 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
469

Ayşe Keşir

   Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Anadolu ereni Hacı Bektaş-i Veli’nin de dediği gibi “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.” Sonu aydınlığa çıkan yollarımızı, bilgi birikimi ve sevgisiyle hayat çizgimizi belirleyen öğretmenlerimize borçluyuz. 

   Öğrenmek ve öğretmek kavramları, köklü medeniyetimizde mukaddestir. Öğretmek gibi kutsal ve zor bir görevi icra eden öğretmenlerimizin sayesinde de ufku geniş ve idealist gençlerle dolu bir ülkeye sahibiz. Öğretmenler yalnızca “öğreten” değil, aynı zamanda bir çocuğun karakterini sevgisiyle inşa eden, bilgisiyle de geleceğe hazırlayandır. Öğrencisinin içindeki yeteneği keşfeden, ışığı açığa çıkarandır, öğretmen. Hayatını vatanına, milletine faydalı bireyler yetiştirmeye adayan öğretmenlerimiz, yarının Türkiye’sini, dünyanın geleceğini inşa edenlerdir. Bizler de vazifelerinin toplumumuzdaki yeri ve öneminin farkında olarak, ilim neferlerimizi her açıdan desteklemeye, huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya devam edeceğiz. Ülkemizin 81 vilayetinin her bir köşesinde, köy, kasaba ayırt etmeden her koşulda, fedakârca görevlerini yerine getiren, öğretme gayesinden vazgeçmeyen tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. 

   Başta görevi sırasında şehit edilen Aybüke ve Necmettin Öğretmenimiz olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, yurt içi ile yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Semih Cemşit

   CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şunları söyledi: "Geleceğin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz, büyük gayretlerle onları yarınlara hazırlayan, onların her alanda gelişimlerinde büyük rol oynayan ve bunun için her türlü fedakarlığı gösteren siz değerli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. 

   Bizler biliyoruz ki, bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bu vesile ile toplumumuzun aydınlık yüzü, ışığın kaynağı öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum".

Yunus Özay Er

   İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesillerin yetişmesi için, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür öğretmenlerimizin istek ve taleplerini dinlemek ve daha huzurlu bir yaşam imkanı sağlamak zorundayız” dedi.

   Öğretmenlerin geleceğin Umudu olduğunu söyleyen Er, “Hiç bir güçlük karşısında yılmayan, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı baş eğmeyen, hamaseti bırakıp sabır ve metanet içinde çalışan, her türlü fedakârlığı göze alan nesillerin yetiştirilmesi öğretmenlerimize bağlıdır. Yani tüm geleceğimiz öğretmenlerimize bağlıdır. Bu nedenle öğretmenlerin istek ve taleplerini dinlemek ve bugüne kadar verilen sözleri yerine getirmek önemlidir” dedi.

   Er, “Bugün eğer toplumumuz birbirine saygılı bireylerden oluşsun istiyorsak,  eğer çevreye duyarlı bir toplum arzuluyorsak,  eğer hak ve adalet duygusu gelişmiş, hukukuna, cumhuriyetine, bağımsızlığına, özgürlüğüne sahip çıkan bir millet istiyorsak, eğitimin ne olduğunu ve eğitimcinin kim olduğunu bir kez daha anlamak zorundayız. Başöğretmen Mustafa  Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözü sanırım başka hiçbir söze gerek bırakmamaktadır. Bu gün vesilesi ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sadece okuma yazma öğreten değil, hakkı öğreten, hukuku öğreten, cumhuriyetin ne olduğunu öğreten öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum” dedi.

Murat Caymaz

    DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

   Milletlerin kaderini belirleyen eğitim; sarsılmaz temeller üzerinde yükselen modern ve güçlü bir ülkenin de en önemli değeridir. Eğitimin önceliği ise öğretmenlerdir. 

   Öğretmenler olarak sizler, milli eğitim davamızın yılmaz, yorulmaz emekçileri; cahilin değil cehaletin düşmanı, ilim ve irfan ordusunun neferleri, eğitimin temel taşı, çocukların can yoldaşı, bilimin sunucusu, mukaddes değerlerin koruyucusu, peygamber mesleğinin icracılarısınız. 

   Bu zorlu yolculukta sizlere kadim geçmişimiz güç verecektir. Çünkü sizler, hocasını camide ayağa kalkarak selamlayan Fatih Sultan Mehmed'in, ‘Ulemanın atının ayağından sıçrayan çamur bizim için şereftir.’ diyen Yavuz Sultan Selim'in, ‘Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.’ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün hürmet ettiği bir mesleğin temsilcilerisiniz.

   Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutlarken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum".

Özcan Dağıstanlı

    CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Özcan Dağıstanlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, "24 Kasım, Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilişi nedeniyle 1981 yılından itibaren her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir.Büyük özveri, sabır ve emek isteyen öğretmenlik, yüce olduğu kadar mesuliyeti ağır bir meslektir. 

   Bu onurlu mesleğin malzemesi ise insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenler sayesinde olmaktadır. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Dünya için, karanlıkların sönmeyen ışığı, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır.Saygın ve özel bu mesleği icra eden, yurdumuzun dört bir yanında her şartta fedakarca görev yapan tüm öğretmenlerimizin ortaya koydukları gayret ve çabalar takdire şayandır.

   Bu ülkenin eğitimde ki kanayan yarası ise, ‘Atanamayan Öğretmenler’dir. Türkiye'de yüzbinlerce öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne işsiz ve umutsuz girmektedir.Eğitim fakültelerinden öğretmen vasfıyla mezun olup atanamadığından kalifiye elaman olarak farklı işlerde çalışan gençlerimiz artık  atanmak istemektedir.Ama hükümet yetkilileri,bu öğretmenlerin yerine ücretli öğretmen çalıştırdığı için konuyu görmemezlikten gelmektedir. 

   Yapılması gereken; Eğitim Fakültelerindeki öğrenci sayısını azaltıp, atama bekleyen yüzbinlerce öğretmenin atanmasının sağlanmasıdır.Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli olan ve hali hazırda görev başında çalışan öğretmenlerimiz için verilecek en güzel haber,3600 Ek gösterge kanununun yürürlüğe sokulmasıdır. Mevcut hükümetin 2018 seçimlerinde söz verip, üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen halen yürürlüğe almadığı 3600 Ek Gösterge Kanunu, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ilk çıkarılacak kanunlar arasında yer alacaktır. Bu düşünce ve duygularla, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ülkemizi bu günlere getiren emeği geçmiş emekli öğretmenlerimizi,bütün eğitimcilerimizi ve ayrıca; zor  şartlarda okuyarak Eğitim Fakültelerinden mezun olup atanamayan öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Gökhan Kapoğlu

    Düzcespor Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kapoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir” dedi.

   Kapoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.

   Eğitim ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır. Dünyada, bilgi çağı yaşanıyor. Bu çağda öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Anne ve baba şefkatinden sonra öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller ne kadar güçlü olursa yarınlara dair umutlarımız da o kadar güçlü olacaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri için fedakarca çalışan öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz” dedi.


Editör: B. Zengin