DÜZCE'DEN KAHRAMANMARAŞ’A İTFAİYE MÜFREZESİ

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Düzce Belediyesinin bölgeye yönelik attığı adımlara bir yenisi eklendi. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 1 yangına mücadele ve kurtarma aracı, 1 hizmet aracı ve 6 personelden oluşan ekibini Kahramanmaraş’a yolladı.

DÜZCE'DEN KAHRAMANMARAŞ’A İTFAİYE MÜFREZESİ
15.02.2023 - 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
373

Düzce Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6’lık depremlerin ardından gerçekleştirdiği yardım çalışmaları ve malzeme desteklerini aralıksız devam ettiriyor. Müdürlük, depremin etkili olduğu illerdeki itfaiye teşkilatlarının güçlendirilmesi kapsamında 1 yangınlara müdahale ve kurtarma aracı, 1 hizmet aracı ve 6 personelden oluşan ekibini yola çıkardı.

Depremin ilk gününden itibaren başlatılan yardım kampanyasının akabinde 22 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi ile deprem bölgelerinde mücadele eden İtfaiye Müdürlüğü, 12 vatandaşın canlı kurtarılmasını sağlayarak Düzce’ye dönmüştü.

İtfaiye Müdürlüğü, yaşanan depremin büyüklüğü nedeniyle bir çok ilde zarar gören itfaiye teşkilatlarının güçlendirilmesi adına Kahramanmaraş’tan gelen itfaiye müfrezesi oluşturulması talebinin ardından hızlı şekilde koordinasyonunu sağlayarak ekip oluşturdu.

Bir yangınlara müdahale ve kurtarma aracı, 1 hizmet aracı ve 6 personelden oluşan ekip, hazırlıklarını tamamlamasının ardından Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı. Ekipler, bölgede oluşturulacak müfreze çerçevesinde çadır kentleri başta olmak üzere il genelinde olası olumsuzluklarla mücadele çalışmalarında rol oynayacak.


Editör: B. Zengin