10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladılar

Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladılar
9.01.2021 - 14:22
1181

Vali Cevdet Atay, mesajında

 

“Kamuoyunun doğru haber alma ve bilgilenme hakkının en etkili aracı olan özgür ve tarafsız basın, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biridir. Basın çalışanlarımızın görevlerini basın etik ilkeleri çerçevesinde doğru, tarafsız, kişilik haklarına ve özel hayata saygı ve toplumsal değerlere hassasiyet anlayışı çerçevesinde yerine getirmesi, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır.

 

Mesai mefhumu gözetmeksizin, toplumu doğru bilgilendirmek için her türlü zorluğa göğüs geren kıymetli gazetecilerimizin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü canı gönülden kutluyorum. Bütün çalışan gazetecilere sevgi ve saygılar sunuyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Başkan Özlü “Gazetecilik zor şartlarda yapılan bir meslek”

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle yayımladığı mesajında; 

 

“Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın yayın kuruluşlarını ayakta tutan, onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın mensupları bu sektörün isimsiz kahramanlarıdır. Gazetecilik zor bir meslek. Zaman mekan tanımayan, büyük özveri ve fedakarlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinden, ailesinden çalan meşakkatli ve yıpratıcı bir meslek.

 

Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı, takdiri fazlasıyla hak ediyor. ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ vesilesiyle görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin de gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.