2 YILLIK MEKKE MEDİNE ÖZLEMİ DİNECEK

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan Bayramı’nın ardından Şevval umresiyle kutsal topraklara ziyaretlerin yeniden başlayacağı müjdesini paylaşarak detayların önümüzdeki günlerde belli olacağını açıkladı.

2 YILLIK MEKKE MEDİNE ÖZLEMİ DİNECEK
17.04.2022 - 14:38
Kaynak: ÖNCÜ
801

COVİD-19 salgını sebebiyle Suudi Arabistan, 2020 ve 2021 yıllarında yurtdışından hac ibadetini yapmak isteyenleri kabul etmemiş, yurt için de belirli sayıda kişi temsili olarak bu ibadeti yerine getirmişti. 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’nın bu yıl 65 yaş altı ve aşılı 1 milyon hacı adayının kabul edileceği açıklamasının ardından umre ziyareti yapmayı bekleyenler için de müjdeli haber geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan Bayramı’nın ardından Şevval umresiyle kutsal topraklara ziyaretlerin yeniden başlayacağı müjdesini paylaşarak detayların önümüzdeki günlerde belli olacağını açıkladı. 2 yıldır kalbi Kutsal Topraklarda atsa da pandemiye takılan vatandaşları bu haber şevince boğdu.

Prof. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “COVİD-19 salgını nedeniyle 2 yıldır yapılamayan umre turlarımıza Ramazan Bayramının hemen ardından Şevval umresi ile yeniden başlayacağız İnşallah. 19 Nisan’da düzenlenecek olan Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunun ardından detayları vatandaşlarımızla paylaşmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Salı günkü toplantının ardından umreye dair fiyat, kontenjan ve diğer bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.


Editör: B. Zengin