Ethem Şakir’den Oda seçimleri öncesi çarpıcı açıklamalar…

Düzce Lokantacılar Esnaf Odasının haftasonu düzenlenecek olan genel kuruluna sayılı günler kala, başkanlığa aday olduğu bilinen Ethem Şakir, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Şakir, yaptığı açıklamada mevcut yönetime yüklendi.

Ethem Şakir’den Oda seçimleri öncesi çarpıcı açıklamalar…
1.02.2018 - 13:47
582

Ethemin Yeri işletmesinin sahibi Ethem Şakir, Lokantacılar Odasının 3 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek genel kurulu öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Şakir, kendisine ait işletmede kahvaltıda bir araya geldiği basın mensuplarına yaptığı açıklamada, haftasonu kendisinin de üyesi olduğu Düzce Lokantacılar Esnaf Odasının genel kurulunun yapılacağını hatırlattı.

 

 

“SIKINTILARIN ODA YÖNETİMİ TARAFINDAN

GÜNDEME GETİRİLDİĞİNE ŞAHİT OLMADIK”

 

Genel kurulda odasına hizmet etmek amacıyla başkan adayı olmaya karar verdiğini söyleyen Şakir, şöyle konuştu:

 

“Biliyorsunuz ki; lokantacı esnafımızın durumu içler acısı. Arkadaşlarla konuşuyorum, araştırıyorum ve görüyorum ki birçok lokantacı arkadaşımın cirosu düşmüş. Kira, elektrik, personel giderlerini ödemekte zorlanır hale gelmiş.

 

En basit örneği ile eskiden bir döner tezgahına 50-60 kilo et giderken, bunun 10-15 kiloya düştüğünü görmek mümkün. Ama diğer taraftan, ne yazık ki, lokantacı esnaflarımızın tüm bu sıkıntılarını bugüne kadar mevcut oda yönetimince gündeme getirildiğine hiç şahit olmadık.  Öyle günler oldu ki; masa sandalye işgaliyesi yüzünden esnafımız binlerce lira ceza ödemek zorunda bile kaldı. Ama bakıyoruz; lokantacılar odasının değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden bu konuda bile en ufak bir girişim maalesef yok.”

 

“MAKAMLAR, EVLADİYELİK MAKAMLAR OLMAMALIDIR”

 

Makamda oturanların, o makamın sorumluluklarını yerine getirmelerinin gerektiğini ifade ederek açıklamalarını sürdüren Ethem Şakir, “Bu makamlar, siyasi rant sağlama, kariyer yapma, protokolde yer bulma ve dolayısıyla tüm bunlardan kaynaklı kendi ekonomik gelirlerini artırma yerleri olmamalıdır. Bu makamlar, evladiyelik makamlar da olmamalıdır. Ama maalesef ve üzülerek görüyoruz ki; bu makamlar hep aynı kişilerin elinde, aynı çevrelerce ve sırf yukarıda bahsettiğim, kişisel amaçlar için işgal edilmekte” dedi.

 

“ADAY OLMAMAM İÇİN ÖNÜME BİRÇOK ENGEL KOYDULAR”

 

Bugün makamda oturanların yarın siyaset makamına oynadıklarının bazı meslek kuruluşlarında görüldüğünü savunan Şakir, açıklamalarının devamında şunları dile getirdi:

 

“Yani görünen o ki; şu an işgal ettikleri makamları sıçrama tahtası olarak kullanıyorlar.

 

İşte ben, sırf bu sebeplerden ötürü, lokantacılar esnafımızın sorunlarını çözmek adına ve bu sorunları gerek Düzce kamuoyunda, gerekse Ankara’da gündeme getirmek için ve tabir-i caizse bu “babadan - oğula sistemi” değiştirmek için aday olmaya niyetlenmiştim. Ama gördüm ki, aday olmamam için önüme birçok engel koydular.

 

Üyelerle görüşmek için istediğim üye listesini vermekte çok ağır davrandılar.  Üyelerimizin telefon numaralarını istediğimde ise maalesef çok değişik tavırlarla karşı karşıya kaldım. Resmen, bin dereden su getirdiler. Sonuçta, kendi üyelerimizin telefon numaralarını bile alamadım.”

 

Şakir, kendisine yapılanların önemli olmadığını, önüne koyulduğunu iddia ettiği engelleri kolaylıkla aşabileceğini dile getirdiği konuşmasında, cevaplanması adına şu soruları yöneltti:

 

“Merak ediyorum. Ve bu arkadaşlara sormak istiyorum;

 

- benim aday olmak istediğimi söylemem bile, sizi niye bu kadar korkutuyor?

 

- Yani, biz açığınız mı var da benim aday olmamdan bu denli endişe duydunuz?

 

- Veya bizim bilmediğimiz, (zannetmem ama) yukarıda bahsettiğimin dışında, bu makamlardan daha farklı faydalarda mı sağlıyorsunuz?”

 

Ethem Şakir, açıklamalarının sonunda ise başkan adayı olmaktan vazgeçtiğini tek amacının meslektaşlarını bu konular hakkında aydınlatmak olduğunu ve söylediklerinin takibini sürdüreceğini ifade etti.