RESİM VE TASARIM YARIŞMASI

Düzce Belediyesi tarafından ‘Temiz Şehir Düzce’ çalışması kapsamında çevre bilincinin oluşturulması ve toplumsal farkındalık oluşturulabilmesi amacıyla Çevre Koruma Haftasına yönelik Resim ve Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışması düzenlenecek.

RESİM VE TASARIM YARIŞMASI
28.05.2021 - 14:06
854

Düzce Belediyesi tarafından ‘Temiz Şehir Düzce’ çalışması kapsamında çevre bilincinin oluşturulması ve toplumsal farkındalık oluşturulabilmesi amacıyla Çevre Koruma Haftasına yönelik Resim ve Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışması düzenlenecek.

Düzce Belediyesi, Düzce’yi gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir kent olarak devretmek, çocukları bu konuda bilinçlendirmek, sorumluluk bilincini ve farkındalıklarını artırıp, sanatla ilişkilendirerek estetik becerilerini geliştirmek amacıyla 5-11 Haziran tarihlerinde kutlanan Çevre Koruma Haftasını çeşitli etkinliklerle geçirecek.

6-10 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR KATILABİLECEK
Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Küresel Isınma ve İklim Değişikliğini baz alacak ‘İklimi Duy’ başlığı altındaki resim yarışmasının yanı sıra, Sıfır Atık üzerinden gerçekleştirilecek olan ‘Düşün, Değiştir ve Dönüştür’ başlığı altındaki Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışmaları Düzce il sınırları içerisinde yer alan 6-10 yaş aralığındaki tüm çocukları kapsayacak.

ESERLER 1 HAZİRAN’A KADAR GÖNDERİLECEK
Yarışmaya yönelik Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, eserlerin 2 Haziran 2021 Çarşamba gününe kadar 10:00-  16:00 saatleri arasında 0534 364 42 81 numaralı Whatsapp hattı üzerinden gönderilmesi istenirken, gönderilecek olan eserler ile birlikte en fazla 1 dakikalık resim veya tasarımı anlatan videolarda gönderilmesinin zorunlu olduğu ifade edildi.

 

Açıklamada ayrıca, eserlerin, Düzce Belediyesince oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirmeye alınacağı ve her iki yarışmada dereceye giren ilk üç esere sürpriz hediyeler verileceği belirtildi.

 

Resim ve Tasarım Yarışmasının Şartları Şu Şekilde;

1.Yarışmalara Düzce il sınırları içinde yer alan 6-10 yaş aralığındaki tüm çocuklar katılabilir.

2.Bir yarışmacı duyurusu yapılan yarışmalardan herhangi birine, tek eserle katılabilir. İki yarışmaya birden katılım kabul edilmeyecektir.

3.Yarışmacıların eserlerini özgün çalışmalardan elde etmeleri gereklidir. Alıntı eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

4.Resim yarışmasına katılacak eserlerde teknik serbesttir.(Pastel Boya, Suluboya vb.)

5. Resim dalında ulaştırılan eserler 35x50 cm boyutlarındaki kağıda yapılmak zorundadır.

6.Atık tasarım yarışmasında sıfır atık vurgusu yapılacak ve evimizde oluşan ambalaj atıkları( atık kağıt, karton, plastik, cam ve metal vb.) kullanılacaktır.

7.Atık tasarım yarışmasında tasarımlar 60 cm taban alanından büyük olmayacak, boyu ise 1,20 cm geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

8. Ulaştırılacak olan eserlerin sağ alt köşesinde Adı- Soyadı, yaşı ve iletişim bilgisini belirtmek zorunludur.


Editör: B. Zengin