TARİHÇİ- YAZAR AYDEMİR, DÜZCE’NİN TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

Düzceli Tarihçi-Yazar Metin Aydemir, uzun yıllardır yaptığı araştırmaların ardından kendi imkanlarıyla bastırarak Düzce’ye armağan ettiği ‘Düzce’nin İskan Tarihi’ kitabı ile yeniden adından söz ettiriyor.

TARİHÇİ- YAZAR AYDEMİR, DÜZCE’NİN TARİHİNE IŞIK TUTUYOR
30.04.2022 - 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
1201

Yazdığı kitaplarla Türk tarihine ışık tutmayı amaçlayan ve bu manada kaleme aldığı kitaplarıyla adından söz ettiren  Düzceli Tarihçi-Yazar Metin Aydemir, son kitabında memleketi Düzce’nin İskan Tarihini kaleme alarak, geçmişe ışık tuttu.

Son kitabına yönelik değerlendirmede bulunan Aydemir, “Hep Türk Dünyası üzerine kitaplar ve makaleler yazdım. Kendi doğup büyüdüğüm şehir olan Düzce'nin tarihin ayrıntılı olarak kaleme alınmamış olması son kitabımın Düzce İskan Tarihi hakkında olmasına vesile oldu” dedi.

“GELECEK NESİLLERİMİZE YAZILI OLARAK BIRAKMAYI AMAÇLADIM”

Düzce'nin bilinen tarihinin M.Ö. 3000'li yıllara kadar dayandığını belirterek açıklamalarını sürdüren Tarihçi- Yazar Metin Aydemir, “Bu geçen yıllar içinde çeşitli devletlerin döneminde yaşamış olan halklar güzel kültürler bırakmışlar. Günümüzde ise bu tarihi kaynak, eser ve kültürlerin pek korunmadığı görülmüştür. Eskiden Yeşil Düzce diye nitelendirilen şehrimiz şimdilerde Beton Düzce olmuştur. Ben de Düzce'nin yetiştirdiği bir isim olarak Düzce'nin bilerek veya bilmeyerek yok edilmiş tarihini, kültürünü sözlü tarih çalışması, yazılı kaynak taraması ve Devlet Arşivleri'nde belgeleri araştırıp gelecek nesillerimize yazılı olarak bırakmayı amaçladım” diye konuştu.

 

KİTABIMIZI OKUYALIM, OKUTALIM

“Söz uçar ama yazı kalır. Düzce'nin bütün dünyaya tanıtımı için bu kitabı yazarak bir adım attım” cümleleriyle kitabı hakkındaki detayları vermeye devam eden Aydemir, “Kitabımın içinde Düzce'nin tarihteki sosyal, kültürel ve ekonomik durumları ile Düzce'de ki çeşitli halkların tarihi süreç içindeki göçleri arşiv belgeleri ışığında anlatıldı. Kitabımızı okuyalım, okutalım. Yakın bir süreçte imza günü düzenleyeceğim. Tüm Düzce halkıyla buluşmak dileğiyle selamlar, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin