Eğlenerek Paylaşmanın Önemini Öğrendiler

Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. Sınıf öğrencileri, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Metek TOKİ İlkokulu anasınıfı öğrencilerine yönelik “Paylaşmak Güzeldir” isimli drama etkinliği düzenledi.

Eğlenerek Paylaşmanın Önemini Öğrendiler
19.12.2019 - 09:43
370

Çocuk gelişimi alanında çeşitli uygulamalar yapılan derste, drama araç olarak kullanılarak çocukların eğlenerek öğrenmeleri ve keyifli vakit geçirmeleri sağlandı. Çalışmada, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencileri Rabia Öztürk, Melike Demirel, Şerife Gökdaş, Kader Özkan, İrem Karakuş, Mehtap Özdemir ve Selvi Yıldırım yer aldı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş; ders kapsamında Düzce Üniversitesi öğrencilerinin sahaya inerek topluma faydalı projeler ürettiklerini, böylece sosyal sorumluluk alanında da kendilerini geliştirdiklerini belirtti. Hazırlanan etkinliklerde planlama, kostüm ve araç-gereç gibi tüm süreçlerin öğrenciler tarafından yönetilmesiyle, problem çözme, birlikte çalışma ve sorumluluk duyguları gelişmiş Çocuk Gelişimi elemanlarının yetiştirilmesinin sağlandığını vurguladı.

 

Çeşitli rondlar ve çocuk şarkılarıyla sonlandırılan etkinlikte okul öncesi çocukları, eğlenerek paylaşmanın önemini öğrendiler.