Rektör Genç Türkiye Zirvesinde

DÜ Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi kapsamında “21. Yüzyıl Eğitim Stratejileri ve Üreten Türkiye” konulu oturuma katıldı.

Rektör Genç Türkiye Zirvesinde
13.04.2015 - 16:00
1409

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun yanı sıra oturum başkanlığını da yapan Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kırcova, işadamı Adnan Dalgakıran, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Işın Mediha Haskol, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu “Şahsım ve Üniversitem adına bütün konukları saygıyla selamlıyorum.” diyerek başladığı konuşmasında, kalkınmanın dinamiklerinin değiştiğini, akıllı uzmanlaşmanın önemli olduğunu, ticari potansiyeli olan bilginin üniversitelerde üretildiğini vurgulayarak üniversitelerin bölgesel kalkınmaya önemli katkıları olacağını belirtti.

 

“İşbirliği, Güç Birliği, Gönül Birliği” ilkesinden yola çıktıklarını belirten Rektörümüz, Üniversitemizin Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan 3. Üniversite, Türkiye’de bilimsel yayın ortalaması en yüksek 7. Üniversite olduğunu sözlerine ekledi. Rektör Düzce Teknopark’ın “2011-2012 Yılından Sonra Faaliyete Geçen Teknoparklar” arasında En İyi Teknopark seçildiğini, DÜ Avrupa Girişimcilik Ödülü’nü kazandığını, bölgemizde ilk olarak Tasarım ve Prototipleme Merkezi kurduklarını  ifade ederek Üniversitemizin başarılarını dinleyicilerle paylaştı.

 

 

Bütün Fakültelerimizde Girişimcilik dersinin okutulduğunun, 30 Milyon TL proje finansmanı kullanıldığının altını çizen Rektörümüz, Girişimcilik alanında başarılı olan öğrencilerimizden örnekler vererek, “Eğitim ve öğretim programlarında ufak değişiklikler dahi büyük etkiler oluşturabilir.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Oturumun diğer konuşmacılarından işadamı Adnan Dalgakıran hayatı anlamlı kılabilecek eğitim sisteminden, Prof. Dr. İbrahim Kırcova eğitimi ilgilendiren trendlerden, Prof. Dr. Tamer Yılmaz inovatif liderlikten ve üniversite öğrencisi Işın Mediha Haskol ise eğitimle ilgili yaşadıklarından söz etti.

 

Oturum, konuşmacılara plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.