Keskin 562.Yıldönümü kutladı

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, İstanbul’un fethinin 562. Yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı.

Keskin 562.Yıldönümü kutladı
30.05.2015 - 17:08
1393

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, büyük fethin 562. Yıldönümünü gururla yaşadıklarını belirterek, “İstanbul'un Fethi, hem kendi tarihimiz, hem de dünya tarihi açısından bir dönüm noktası, bir kilometre taşıdır. İstanbul, Osmanlı'nın Fatih Sultan Mehmet Han tarafından gerçekleştirilen fethinin ardından adalet, hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir.

 

Bugün de her renkten, her ırktan, her dilden ve her dinden insanı barındıran İstanbul'da, barış ve hoşgörü içinde bir arada yaşama kültürü devam etmektedir. Fethin gerçek amacı da kırıp, yıkmak değil; aksine yapmak, düzeltmektir. En büyük fetih gönüllerin fethidir.

 

İstanbul, Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerlerinin bize en büyük emaneti ve mirasıdır. İstanbul, bugün finans, iş, ticaret ve sanatın merkezi olarak dünyanın en önemli şehirleri haline gelmiştir. Bu vesileyle; İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümünü kutluyor, bu mirası bize bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman askerlerini, saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.