Arkadaşınıza Yapabileceğiniz En Komik Espriler konusarakogren.comda!

Arkadaşınıza Yapabileceğiniz En Komik Espriler konusarakogren.comda!
28.05.2016 - 10:06
2120

 

Yıllardır okullarda anlatılan İngilizce dersi hep gramerden ibaret oldu. Öğrenciler zamanlar konu başlıkları içerisinde boğuldu ve pratik yapmaya hiç fırsat bulamadılar. Son zamanlarda bu yanlışlıklardan dönülmeye başlasa da lise mezunu bir gencin temel düzeyde İngilizceye sahip olamaması çok acı bir gerçekliktir. Bu alanda konuşarak öğren sistemi oldukça aktif bir eğitim sunmaktadır. Bu alanda öncelik kelime dağarcığının geliştirilmesi olmaktadır. Bunun için ilk etapta temel kalıplar öğretiliyor. Bunlar arasında İngilizce haftanın günleri konu anlatımı da bulunmaktadır. Günlerin isimleri öğrenilmeli ve cümle içerisinde nasıl kullanılmaları gerektiği tam olarak zihinlerde yer edinmelidir. Sırası ile Monday, Tuesday, Wednesday, Thusrday, Friday, Saturday, Sunday olarak haftanın yedi gününün ingilizce karşılıkları da bulunmaktadır. Cümle içerisinde kullanımlarda haftanın yedi günü de büyük harf ile başlayacaktır. Hafta içi günlere weekdays deniliyor, hafta sonu günlere ise weekends olmaktadır. Soru olarak günler hakkında What day is it today, şeklinde cümleler kurulabilir. Cevap olarak verilecek cümleye ise Today is Monday, şeklinde cevaplar verilebilir.Günlerin isimleri öğrenilmeli ve cümle içerisinde nasıl kullanılmaları gerektiği tam olarak zihinlerde yer edinmelidir. Sırası ile Monday, Tuesday, Wednesday, Thusrday, Friday, Saturday, Sunday olarak haftanın yedi gününün ingilizce karşılıkları da bulunmaktadır. Cümle içerisinde kullanımlarda haftanın yedi günü de büyük harf ile başlayacaktır. Hafta içi günlere weekdays deniliyor, hafta sonu günlere ise weekends olmaktadır. Soru olarak günler hakkında What day is it today, şeklinde cümleler kurulabilir. Cevap olarak verilecek cümleye ise Today is Monday, şeklinde cevaplar verilebilir.



Bu şekilde çalışmaların ardından günlerin isimlerini cümle içerisinde kullanmanız gerektiğinde ise çeşitli edat ve bağlaçlarla cümle içerisinde kullanılabiliyor. Normalde okullarda verilen derslerde gramer eğitimlerine ağırlık verilmektedir. Öyle ki ülkemizde çok uzun yıllar İngilizce alanında çok önemli açıklar bulunmakta idi. Günümüzde çok daha modern eğitim modelleri uygulanmaya çalışılıyor. Özellikle çalışanlar için kurumsal İngilizce, öğrenciler için sınavlara hazırlık ya da çalıştıkları kurumlarda İngilizce bilgisi ile artı avantaj kazanmak isteyen herkes için konuşarak öğren sistemi birçok avantajı bünyesinde barındıran bir sistem olmaktadır. Hepimizin çocukluğunda okul dönemlerinde İngilizce dersi esprileri yapılırdı. Genel olarak öğrencilerin en çok zorlandığı derslerin başında gelen İngilizce, konu ders olduğunda esprilerin havada uçuşması da muhtemeldi. Bazı öğrenciler İngilizce repliklerle öğretmenlerini gülümsetebilirken, bazıları da öğrenemedikleri İngilizcenin esprisini yaparak eğlenmekte idi. Durum günümüzde çokta farklı değildir.



Konuşarak öğren sistemi tüm bu olumsuzlukların üzerine bir sünger çekiyor. Ve farklı alanlarda İngilizce konusunda mağdur olan bireylere çok keyifli bir şekilde İngilizce öğretiyor. Ana dili İngilizce olan eğitmenler bu alandaki en önemli avantaj olmaktadır. Çünkü telaffuz anlamında siz çok fazla avantaj sağlayabilecekledir. Sistemin bir başka avantajı da birebir eğitimlerin verilmesidir. Bu alanda bireyler dersleri takip edip çeşitli diyaloglara ağırlık vererek dil gelişimlerine katkı sağlayabileceklerdir. Kaynak olarak http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-diyaloglar/ adresinden yararlanmak mümkün olabiliyor. Diyaloglar genel olarak bakıldığında konuşma kalıbını öğrenmenize yardımcı olacaktır. Zihninizde bulunan İngilizce kelime dağarcığı İngilizce diyaloglarla sürekli gelişecektir. Aktif hale geçen kelimeler cümle kurulumu sırasında çok kolay bir şekilde kalıplara dökülecektir. Kiminle diyalog kuracağınıza gelince, ders sonrasında kendi seviyenizde ya da daha ileri seviyelerde arkadaşlarınızla bu tür aktiviteler yapabilir ya da yurt dışından arkadaşlar edinerek dil anlamında kendinizi çok daha hızlı geliştirmeyi sağlayabilirsiniz.