‘Esnafımızın ekonomik sıkıntılar yaşadığı aşikârdır’

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, salgın sürecinde ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan Düzceli esnaflara, Düzce Belediyesi tarafından emlak, ilan ve reklam vergi borcu için e haciz işlemi uygulamasını eleştirerek, “Vergi affı gündemdeyken, bu uygulamanın izahı yapılmalıdır. El insaf!” dedi.

‘Esnafımızın ekonomik sıkıntılar yaşadığı aşikârdır’
23.10.2020 - 12:53
884

   İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, salgın sürecinde ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan Düzceli esnaflara, Düzce Belediyesi tarafından emlak,  ilan ve reklam vergi borcu için e haciz işlemi uygulamasını eleştirerek, “Vergi affı gündemdeyken, bu uygulamanın izahı yapılmalıdır. El insaf!” dedi.

 

   Er, “Ülkemizin ekonomik olarak zor günlerden geçtiği bu dönemde, özellikle salgın hastalık sebebi ile dükkanları uzun süre kapalı kalan ve bazı iş kollarında da hala kapalı kalmaya devam eden başta esnafımız olmak üzere birçok insanımızın ekonomik sıkıntılar yaşadığı aşikardır.

 

   Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ekonomik affının tartışıldığı ve yasalaşması sonucunda birçok vergi ve harcın kısa zaman içinde uygun ödeme koşullarına bağlanacağının kamuoyu tarafından, en azından yetkililer nazarında, bilindiğini umuyoruz.

 

   Tüm bunlara rağmen, bizler emlak vergisi ve reklam-ilan-tabela vergisi gibi esnafımızı birebir ilgilendiren konularla alakalı ödemeler için Düzce Belediyesinin vatandaşlarımıza e haciz işlemi başlattığı ile alakalı şikayetler almaktayız.

 

   Bu konu ile alakalı Belediye yetkililerinin açıklama yapması zaruri olup, zaten salgın dolayısı ile ciddi zorluklar çeken vatandaşımızın, vergi affı da bu derece güncel iken, bu tip bir uygulama ile karşı karşıya bırakılmasının izahını ivedilikle yapmak gerekmektedir. El insaf” dedi.