İYİ PARTİ İL KONGRESİNİ YAPTI

İYİ Parti Düzce İl Yönetimi 1. Olağan Kongresini yaptı. Kongrede konuşan İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Düzce’nin Türkiyedeki konumunu sayısal verilerle ifade ederek Düzcenin ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

İYİ PARTİ İL KONGRESİNİ YAPTI
5.03.2018 - 11:45
481

İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı olağan 1. kongresini Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yaptı. Kongreye İYİ Parti Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyesi MHP eski milletvekili Halil İbrahim Oral katıldı. Kongrede ayrıca CHP yönetim kurulu üyeleriyle, Vatan Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Adalet Partisi Demokrat Parti il başkanları da Ercan Katırcıoğlu’nu yalnız bırakmadı.

 

Kültür merkezinin tamamen dolduğu kongrede konuşma yapan GİK ve Kurucular Kurulu üyesi Halil İbrahim Oral, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gönderdiği mesajı okudu.

 

Oral, “Genel Başkanımızın sizlere bir mesajı var. Önce o mesajı sizlere ileteceğim.  Değerli İl Başkanım ve il yönetim kurulu üyelerim.Medeniyet yolunun taşları cesurlar döşer. İyi parti adına sizleri selamlıyorum. Çok kısa zamanda iyilik hareketini kurduk. Türkiye’nin dört bir tarafında yapılandık. Hepimiz vatanseverlik ceketimizi giydik. Sizler Türkiye tarihine yazılacak olan bir dönemin mimarlarısınız. Yüzde yüz kucaklayacağımız Türkiye bizleri bekliyor.  Milyonlarca cesur yürek bizleri bekliyor.  Türkiye’nin en dinamik hareketi olacağız. Türkiye iyi olana kadar Genel Başkanınız oturmayacak, sizleri de oturtmayacak” dedi.

 

Oral, ülkenin getirildiği durumun AK Parti iktidarından kaynaklandığını söyleyerek, kötü gidişatın İYİ Parti ve Genel Başkan Meral Akşener ile biteceğini dile getirdi.

 

"İktidar baskısıyla eğilen başları gördük"

 

İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ise konuşmasına Düzce’nin sahipsiz kaldığını söyleyerek başladı.  İYİ parti’nin köprüden önceki son çıkış olduğunu belirten Katırcıoğlu, “27 Kasım benim yola çıkış günümdür.  Bu onurlu bir görevde ben zoru başarırım, imkansız biraz zaman alır.  İYİ Parti köprüden önceki son çıkış. Bu milletin, Cumhuriyetin imkanları ile yetişmiş biri olarak tek adamlık rejimine karşı çıkmak için yola çıktım. Çalışmalarımız esnasında vatandaşlarımızdaki korkuyu gördük.  İktidar baskısıyla eğilen başları gördük.  Bu ülke bize emanet.  İYİ parti merkez bir partidir. Sağ ve solu kucaklayan bir oluşumdur. Türkiye’nin geleceği, umudu, çıkış yoludur.  Çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için yola çıktık” dedi.

 

"Kimse Düzce’ye sahip çıkmıyor"

 

Düzce’nin iyi yönetilemediğini ve iki metropol arasındaki bir kentin bu tabloyu hak etmediğini ifade eden Ercan Katırcıoğlu; “Düzcemiz üç dönemdir iktidar partisi tarafından yönetiliyor.  TÜİK verilerine göre yaşanabilir şehirler arasında 43. sırada. Ekonomide 65., Eğitimde 42., sağlıkta 17., güvenlikte 44. ve kültür sanatta 44. sırada. Düzce bunları hak etmiyor. Mevcut milletvekilleri kendi dertlerine düştüler. Birisi Bulgaristan ve Konya’da ki yatırımlarının peşinde. Birisi fındığın pahalanması için dilek balonu uçuruyor. Bir diğeri ise pastacı, köfteci kurdelesi kesmekle meşgul. Kimse Düzce’ye sahip çıkmıyor.  İki metropol arasındaki bir şehir bu tabloyu hak etmiyor. İYİ Parti olarak Düzce’ye sahip çıkacağız. Ekibimizle ve sizlerle Düzce’yi yönetmeye hazırız” dedi.

 

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan seçimlerde tek aday olan kurucu il başkanı Ercan Katırcıoğlu ve listesi seçildi.