İl Yönetimi Kararlı

Düzce Belediye Meclisi Mayıs Ayı oturumunda, İYİ Parti Belediye Meclis üyelerinin verdiği ve AKP ve MHP Meclis üyeleri tarafından reddedilen önergelerle ilgili İYİ Parti İl Başkanlığı bir açıklama yayımladı.

İl Yönetimi Kararlı
9.05.2019 - 14:02
552

 

İYİ Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

 

Yapıcı çalışma prensipleri ile Düzce’mizin menfaatleri doğrultusunda adım atma konusunda ilkesel tavır sergileyen Meclis üyelerimiz 6 Mayıs Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında öncelikle cadde ve sokaklara Devlet büyüklerimizin isimlerinin verilmesi hususunda öneri de bulunmuştur.

 

 

Meclis üyelerimiz bu öneri çerçevesinde Rahmetli Alparslan Türkeş ile beraber Devlete hizmet veren diğer devlet büyüklerimizin de isimlerinin cadde ve sokaklara isminin verilmesinin doğru bir yaklaşım olacağını belirtmiştir. İYİ Parti meclis üyelerimizin verdiği bu önerinin reddedilmesinin ardından MHP tarafından Alparslan Türkeş’in isminin park, cadde ve/veya sokağa verilmesi önerisine de meclis üyelerimiz destek vermiştir.

 

 

Meclis üyelerimizin verdiği aynı önergede Rabia Heykelinin kaldırılması ile ilgili talebimiz de MHP ve AKP oyları ile reddedilmiştir.

 

Avni Akyol ve İnönü parkalarında mevcut yapıların yıkımı esnasında Parti olarak yapmış olduğumuz eşitlik ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde,  benzer imar problemlerine sahip olan diğer tesis ve yerler ile alakalı da konuyu takip edeceğimizi söylemiştik. Bu kapsamda meclis üyelerimizin verdiği imara ve sigara yasağına aykırı olan özellikle kafeteryalardaki çıkmalarla alakalı denetleme talebimiz de reddedilmiştir.

 

 

Mülkiyeti Düzce Belediyesine ait olan ve kiraya verilen parklarda oluştuğunu düşündüğümüz kamu zararı ile alakalı yapıldığı konuşulan mahsuplaşma, kira geliri kaybı ve ilgili alanlara kaçak bina yapılması ile alakalı meydana gelen kamu zararının gündeme alınması ve araştırılması önerimiz de reddedilmiştir.

 

Son olarak da evsel atıklar ile alakalı vatandaşlarımızdan alınan paraların hukuka aykırı olduğu kanaatimizi içeren önergemiz de reddedilmiştir.

 

 

Düzce’de yaşayan herkesi yakından ilgilendiren Evsel atıklar konusunu İYİ Parti ve meclis üyelerimizle birlikte takip edeceğimizi, Düzce Belediyesi’nden randevu alacağımızı konunun hukuki çerçevesini kendilerine aktaracağımızı Düzce kamuoyuyla paylaşmak isteriz. 

 

Halktan hukuksuz bir şekilde alındığını düşündüğümüz bu paralar ile alakalı yapıcı adımlarımız sonuç vermezse, konuyu yasal yollarla çözüme kavuşturmak için gerekli hukuki süreci başlatacağız.