Amatör Spor Haftası Başladı

Ekim ayının ilk haftası olarak kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikler Düzce'de başladı. Haftanın açılışı kortej yürüyüş ile başlarken, 18 Temmuz Spor Salonu’nda çeşitli gösteriler düzenlendi.

Amatör Spor Haftası Başladı
3.10.2022 - 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
488

Bu yıl 03-09 Ekim 2022 tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Düzce’de de çeşitli etkinlikler ile başladı.

Anıtpark Meydanından başlayan yürüyüş 18 Temmuz Spor Salonu’na kadar devam etti. 18 Temmuz Spor Salonu’nda ise ilk program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinliklerde konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan Yılmaz, “2013 yılından bu yana kutladığımız Amatör Spor Haftası etkinliğine hoş geldiniz. Amatör haftası ilimizde ve Türkiye’de her yaşta insanın düzenli spor yapabilmesi için her türlü spor aktivesine çekmeye çalışıyoruz. Amatör spor haftası gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve birlik ve beraberliğimizi üst seviyeye çıkarmaya amaçlıyoruz. Son zamanlarda artan tesisleşmeyle birlikte bugünün amatörlerini yarının profesyonellerine dönüştürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“32 bine yakın lisanslı sporcu var”
Programda konuşan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ise il genelinde yaklaşık 32 bin lisanslı sporcunun olduğunu belirterek, "İlimizde şuanda 174 spor kulübü, 32 bine yakın lisanslı sporcu ile sporun her branşından faaliyet gösteren gurur tablosudur. Amatör spor haftasında gençlerimizin her
branşta gelişmesi için Düzce Gençlik Spor Müdürlüğü olarak onları desteklemeye hazırız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından program, judo, karate, güreş gösterileri ve branş tanıtımları ile devam etti.


Editör: B. Zengin