Kapoğlu’na destek istediler!

Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP İl Başkanı Haluk Demir ve MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu Düzcespor Başkanı Gökhan Kapoğlu’nun istifası üzerine açıklama yayınladılar.

Kapoğlu’na destek istediler!
21.09.2020 - 16:01
1082

   Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP İl Başkanı Haluk Demir ve MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu Düzcespor Başkanı Gökhan Kapoğlu’nun istifası üzerine açıklama yayınladılar.

 

Ahmet Dertli

 

   Düzcespor Başkanı Gökhan Kapoğlu’nun istifası üzerine Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

 

   Gökhan Kapoğlu başkanlığındaki Düzcespor yönetim kurulunun istifası üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Bu karar başta Düzcespor olmak üzere taraftar ve spor camiasına büyük hayal kırıklığı yaratmış.

 

   “Gökhan Kapoğlu başkanlığındaki yönetimin seçilir seçilmez kolları sıvayarak kulübün 2019-2020 sezonunda maçlarda oynaması için gerekli olan tüm kısıtlamaları kaldırtarak maçların oynamasının önündeki engel kaldırılmış ve Düzcespor yönetim kurulu birlikte hareket ederek önceki dönemlerde yaşadığı darboğazdan çıkarılmıştır. Düzcespor Balkanı Gökhan Kapoğlu, kulübe büyük kaynak aktarmış mali kriz tamamen bitirilmiştir devam eden sezonda mali yapının güçlenmesi ve Düzcelilerin takıma sahip çıkması ile çok iyi bir performans sergileyerek Düzcespor’da büyük başarı elde edilmiştir. Covit-19 salgını nedeniyle lig maçlar devam etseydi çok büyük olasılıkla şampiyon olacağı kesindi. Bu başarı Gökhan Kapoğlu başkanlığındaki Düzceli iş ve spor camiasının önde gelen insanların oluşturduğu yönetim kuruluna aittir.

 

   Dünya genelinde yaşanan covit-19 salgını nedeniyle ligler ertelenmiştir. TFF aldığı karar ile Düzcespor büyük haksızlığa uğratmış olup yapılan tüm itirazlara rağmen karar değişmemiştir. Bu haksız karar başta Düzcespor yönetimini, spor camiasını ve taraftarları çok üzmüştür. Burada Düzce Spor başkanı Gökhan Kapoğlu’un bahsettiği uğramış olduğu haksızlığa karşı kamuoyu oluşturulamamıştır.

 

   Liglerin yeniden başlaması, bu sürpriz istifayı Düzcespor’u çok zor bir döneme sokacak olup Başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımız, siyasi parti Başkanlarımız ve Sivil toplum kuruluşu başkanlarımız hep birlikte seçilmiş olan Düzcespor başkanı Gökhan Kapoğlu ve Yönetim kurulunu yeniden görevinin başına dönmesini ve yeni sezonda oynanacak olan maçlarda Düzcespor’umuza destek olmaya davet ediyorum. Bu güne kadar maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan Başkan ve ekibinin, Düzcespor’umuzun yanında durarak manevi destek ile daha üst liglere çakmasına katkı vermeliyiz”

 

Yunus Özay Er

 

   “Bir şehri şehir yapan en önemli unsurlardan birisi de kendi öz değerlerine sahip çıkabilmesi, kendi değerlerini yüceltebilmesidir.

 

   Memleketimiz Düzce açısından da Düzcespor böyledir. Koruyup kollanmalı, büyütülüp yüceltilmelidir.

 

   Son derece zor bir görev olan kulüp başkanlığı ve yöneticiliğini üstlenen insanlara da bu açıdan yaklaşılmalı ve destek verilmelidir.

 

   Yıllar sonra Sayın Gökhan Kapoğlu ve yönetimi kentte bir sinerji yaratmayı başarmış, Düzcespor'u hakettiği üzere hedefleri olan, karmaşadan ve suni gündemlerden, kısır çekişmelerden uzak bir şekilde spor kulüplerine yakışır bir anlayışla yönetime gelmiştir.

 

   Dün itibarı ile Sayın Kapoğlu’nun Başkanlıktan istifa kararını öğrenmiş ve istifa metnini okumuş olmaktan büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Sayın Başkan’ın sitemlerini kendi üzerime düşen kısmı itibari ile kabul ediyor, partim ve şahsım adına elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.

 

   Çalışan, üreten, maddi manevi fedakarlık yapan insan haklıdır. Sitemleri anlayışla karşılanmalı, “ama” sız “fakat”sız desteklenmelidir.

 

   Bu anlayışın bundan sonraki dönemde Düzcespor çerçevesinde hakim olacağına inanıyor, bizlerde dahil sorumlu ve yetkili her kurumu Düzcespor'a daha fazla destek vermeye davet ediyorum.

 

   Sayın Başkan Gökhan Kapoğlu ‘nun da almış olduğu istifa kararını tekrar ve Düzcespor menfaatleri çerçevesinde değerlendirmesini rica ediyorum.  Bu takımın sizlere ihtiyacı var Sayın Başkan!!”

 

Haluk Demir

 

   Düzce’de bir süredir Düzcespor Kulüp Başkanlığı yapan Gökhan Kapoğlu’nun istifası gündeme oturdu. Bir şehrin spor kulübü o şehrin en önemli sembollerden biridir. O şehrin ismini taşıyan futbol takımları özellikle o şehrin tanınmasındaki en büyük faktörlerden biridir.

 

   O nedenle şehirlerin futbol takımları tanıtım elçileri gibidir.  Düzcespor için de bu durum böyledir. Düzcespor’un başarıları Düzce’nin de başarısıdır. Düzcespor, o şehirde yaşayan herkesin her türlü kimliğinin üstünde bir üst kimliktir. O nedenle bu takımla ilgili gelişmeler istisnasız her kesimi, kurumu ilgilendirir. Gökhan Kapoğlu’nun başkanlığı döneminde takımın başarısını kimse inkar edemez. O nedenle başarılı bir konumdaki takımda Kapaoğlu’nun istifası anlamlıdır ve şehirde ortak bir üzüntüye vesile olmuştur. 

 

   CHP İlçe Başkanlığı olarak kamuoyunun ortak duygusuna biz de katılıyor,  Gökhan Kapoğlu’nun istifasından duyduğumuz üzüntüyü belirtmek istiyoruz.

 

İlhami Caboğlu

 

   Sayın Gökhan Kapoğlu’nun 8 Kasım 2019’dan beri emek verdiği, uğraştığı Düzcespor Başkanlığı’ndan istifasını üzüntü ile öğrendik. Kapoğlu’nun seçildikten sonra Düzce Halkı'nın ve Düzcespor taraftarlarının ne kadar heyecanlandığını, ne kadar Düzcesporu benimsediğini ve şampiyonluğuna inandığını bizatihi gördüm.

 

   Düzcespor’un şampiyonluk yolunda olduğu dönemde Pandemi nedeniyle federasyon tarafından önünün kapatıldığını Düzcesporun hakkının yenildiğini ve bu durumda yalnız kaldığı süreçte bile Kapoğlu’nun elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyoruz. Bu süreçte Kapoğlu yalnız bırakılmıştır. Başkanı göreve geri getirmek üzere Sağduyu ile hareket edip Düzce Valiliği, Belediyesi ve Düzceli İşadamlarının birlikte başkanın göreve devam etmesi adına bütün girişimlerde bulunması gerekmektedir. Bir kişiyi bir yola koyup yalnız bırakmak etik değildir. Bu gibi gelişmeleri siyasi malzeme olarak kullanmak Düzce’mize haksızlık olur. Bu gibi Düzce’yi ilgilendiren durumlarda sen ben yok biz vardır. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak Düzcespor’u her daim gerek maçlarında deplasmanda olduğu zamanlarda bile yalnız bırakmadım, dün olduğu gibi bugünde Kapoğlu'nun göreve devam etmesiyle ilgili elimden geleni yapacağımı tüm Düzce Halkı ve Düzcespor taraftarlarının bilmesini isterim.