DÜZCE ‘YARINI KODLUYOR’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Dr. Faruk Özlü, “Dijital dünyadan kaçamayız. Dolayısıyla, çocuklarımızı bu dünyaya hazırlamak, onları bu dünyanın gereklerine göre donatmak zorundayız” dedi.

DÜZCE ‘YARINI KODLUYOR’
10.02.2018 - 15:35
417

Türkiye Vodafone Vakfının Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği 7-14 yaş aralığındaki çocuklara kodlama eğitimi verilmesini hedefleyen “Yarını Kodlayanlar” projesinin Düzce sunumu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Kentte ki bir otelde düzenlenen proje sunumuna, Bakan Özlü’nün yanı sıra Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ile protokol üyeleri katıldı.

 

TÜRKİYE DİJİTALLEŞECEK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Colman Deegan, Düzce’nin kodlama eğitiminde öncü bir şehir olduğunu, başlatılan girişim sayesinde Düzceli çocukların kodlama öğrendiğini, her bir çocuğun kod yazmaya başlamasıyla Türkiye’nin dijitalleşmiş olacağını söyledi.

 

11 BİN 500 ÇOCUK EĞİTİM ALDI

 

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ise yaptıkları çalışmalardan bahsederek bugüne kadar 30 ilde gerçekleştirilen proje kapsamında 750’si Suriyeli çocuklardan olmak üzere toplam 11 bin 500 çocuğa ulaştıklarını açıkladı.

 

TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK

 

Son olarak kürsüye çıkan Bakan Özlü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir dijital dönüşümün gerçekleştiğine dikkati çekerek, “Bu dönüşüm; artık bir tercih değil zorunluluktur. Çünkü dünyanın yeni kuralları dijital olarak yazılıyor. Dolayısıyla bizlerin de bu değişimi kaçırmamamız, hatta öncüsü olmamız gerekiyor. Bu anlamda; Yarını Kodlayanlar Projesi ile genç nesilleri dijital dönüşümün öncüsü yapmak için çalışan, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habibat Derneği’ne teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

DİJİTAL DÜNYADAN KAÇAMAYIZ

 

Bakan Özlü, konuşmasında içinde bulunduğumuz çağda dünyaya gelen her çocuğun aslında dijital dünyaya gözlerini açmakta olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

 

“Dijital bir nesil yetişmektedir. Dijital geleceğin asıl aktörleri, işte bu çocuklar olacaktır. Dijital dünyadan kaçamayız. Dolayısıyla, çocuklarımızı bu dünyaya hazırlamak, onları bu dünyanın gereklerine göre donatmak zorundayız.

Vodafone; bu güzel projeyle “yarınları kodluyor”. Biz ise; daha geniş bir kapsamda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanları olarak “geleceği kodluyoruz”.

Bu sloganlar; yaptığımız her işte, gerçekleştirdiğimiz her projede, geliştirdiğimiz her projeksiyonda önceliğimizi ortaya koyuyor. Bizim önceliğimizin, sizlerin de önceliği olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum.”

 

“TÜRKİYE DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE ÖNEMLİ BİR EŞİĞİ AŞMIŞ OLACAK”

 

Kendilerinin dijitalleşmeyi merkeze koyduklarını, dijital bakanlık olarak öncü bir görev üstlendiklerini sözlerine ekleyen Bakan Özlü, “Sevinerek görüyorum ki; dijitalleşme konusunda toplumsal farkındalık hızla yayılıyor. Yarını Kodlayanlar Projesi, çocuklarımıza dijital dünyanın kapısını açma noktasında önemli bir adım atıyor. 10 bini aşkın çocuğumuza kodlama ve robotiğin temellerini öğreten bu projenin, daha da büyümesi, benzer projelerin de hayata geçmesi ile Türkiye dijital dönüşümde önemli bir eşiği aşmış olacak” diye konuştu.

 

Program, toplu fotoğraf çekimi ve eğitim gören çocukların yaptıkları çalışmaların incelenmesiyle sona erdi.