İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINDI

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü kiralık olarak 7 yıldır hizmet verdiği apartman katından yapımı tamamlanan tam donanımlı hizmet binasına taşındı.

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINDI
9.04.2022 - 21:29
Kaynak: AKÇAKOCA POSTASI
726

Akçakoca Devlet Hastanesi bahçesinde yapımı tamamlanan ve çok kapsamlı hizmet verebilecek donanıma sahip yeni hizmet binasına taşınma işlemini tamamlayan İlçe Sağlık Müdürlüğünde yerleşim kapsamında çalışanından sağlıkçısına, Doktorundan kurum müdürüne kadar herkesin katıldığı hummalı bir yerleşim faaliyeti sürüyor.

Yoğun bir hareketliliğin ve trafiğin yaşandığı binada neler olduğunu öğrenmek amacıyla görüştüğümüz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk bina içindeki tüm birimleri tanıttıktan sonra yaptığı bilgilendirmede,  2015 yılından bu yana bir apartmanın üçüncü katında 2 oda da hizmet vermeye çalıştıklarının altını çizerek “ Bu bina 2015 yılında planlanmış bir yatırımdı. Bazı nedenlerle yapımı ertelendi bu nedenle Ankara Caddesinde kiralık olarak tutulan binada yaklaşık 7 yıl hizmet verdik. Geçen sene yatırım netleşti ve inşaat başladı. Tamamlanır tamamlanmaz da taşınma işlemini gerçekleştirdi.  Bina içinde yaptığımız planlama doğrultusunda Akçakoca’da olması gereken ve ileriki yıllarda gerekecek birimlerde de hizmet verecek bir yerleşmeyi gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

 

 

“HASTALIĞA DEĞİL, SAĞLIĞA YATIRIM YAPMAK” anlayışını önemseyen proje kapsamında  Sağlıklı Hayat Merkezi   olarak planlanan ve bünyesinde Beslenme Danışmanlığı, Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı,Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (Ketem) Danışmanlığı,Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı, Enfeksiyon Kontrol Hizmetleri,Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı, Tıbbi Hizmetler ve İdari Hizmetleri  verecek birimlerin bulunduğuna dikkat çeken İlçe Sağlık Müdürü Çabuk “Biz burada yerleşimi tamamladıktan hemen sonra  Akçakoca'daki halkın tüm köyler dahil tüm nüfusun sağlıklı kalması yönünde bir hastalığa yakalanmaması  tedbirlerini alacak sağlıklı yaşlanmak üzerine çalışmalar yapacağız. Devam eden okul sağlığı taramalarımızı  kronik hastalık takibi, kişilerin sağlıklı kilo vermesini psikolojik destek ile sosyal çalışmalarla bulunacağız. İnsanların sağlıklı kalması yönünde hizmet vereceğiz ki , bu çok önemli. Bir araştırmada da görmüş okumuştum “sağlıklı kalmak için harcanan paralar harcanan emek daha sonrasında hastalandıktan sonra yapılacak emek zaman ve paradan çok çok daha az”  o yüzden bu insanların sağlıklı kalmasını sağlamak aslında devletimize de insanlara daha çok büyük bir hizmet olacaktır. Akçakoca'da biz bu çalışmalarımızla  insanların sağlıklı kalmasını kapsamında verimli sonuçlar elde edeceğiz , hastalanma oranının düşmesini sağlayacak dolayısıyla hastanenin yoğunluğu da azalacak”. dedi.


Editör: B. Zengin