Hava Yönetimi Uygulamaları ve Düzce Örneği Anlatıldı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nin hayata geçirdiği Orman Fakültesi Konferanslar Serisi’nin (OFKS) 69. Sayısında, Peyzaj Mimarlığı Ayı Etkinlikleri kapsamında “Hava Yönetimi Uygulamaları ve Düzce Örneği” anlatıldı.

Hava Yönetimi Uygulamaları ve Düzce Örneği Anlatıldı
28.04.2022 - 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
576

Çevrim içi olarak düzenlenen konferansta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Yönetimi Daire Başkanı İrde Çetintürk Gürtepe bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Uzun’un yaptığı konferansın açılış konuşmasını Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu yaptı. Düzce’nin havasının iyileştirilmesi konusunda çalışılmaların sürdüğünü söyleyen Müderrisoğlu, bu konuda katılımcıları bilgilendirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Yönetimi Daire Başkanı İrde Çetintürk Gürtepe’yle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Etkinliğin herkes için faydalı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, başarı dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.

İklim değişikliğiyle mücadelede Türkiye’nin de imzaladığı Paris Anlaşması kapsamında sürdürülebilir bir hayatta temiz bir hava solumak için çalışmaların artırılarak devam ettiğini vurgulayan Gürtepe, yürütülen çalışmalarda Avrupa Yeşil Mutabakat ilkelerinin yer aldığını söyledi.

Ulusal emisyon politikalarını Paris İklim Anlaşmasıyla; 2053’te net sıfır sera gazı emisyon hedefi, tüm sektörlerde emisyon azaltımı ve temiz enerjiye geçiş hedeflerinin yer aldığını söyleyen misafir konuşmacı, Yeşil Mutabakat eylem Planı ile de; tüm ilgili politika alanlarında yeşil dönüşümü desteklemek, daha sürdürülebilir, kaynak-etkin ve yeşil ekonomiye geçiş amaçlandığının altını çizdi.

Düzce’nin havasının iyileştirilmesi gereken illerden birisi olduğu bilgisini veren Hava Yönetimi Daire Başkanı İrde Çetintürk Gürtepe, Düzce’deki hava kirliliğinin nedenleri arasında; araç yoğunluğu ve hızı, ahşap sanayii gibi nedenler olduğunu dile getirdi. Bakanlık olarak son 3 yıldır Düzce’deki çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ifade eden İrde Çetintürk Gürtepe, yakın zamanda Düzceye dair emisyon raporlarının çıkacağını, bu raporların sonucuna göre çalışmaların daha kolay ilerleyeceğini söyledi.

Sunum sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Hava Yönetimi Daire Başkanı İrde Çetintürk Gürtepe, ilgi duyan ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Editör: B. Zengin