DÜZCE ONLARIN DA EVİ

Ülkelerinden binlerce kilometre mesafeden eğitim için gelen Uluslararası öğrenciler, Konuralp Antik Kent’te yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Gezinin ardından şehre bir kez daha hayran kaldıklarını söyleyen öğrenciler “Düzce’yi çok seviyoruz” mesajı verdi.

DÜZCE ONLARIN DA EVİ
1.05.2022 - 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
689

Irak’tan Komor Adaları’na kadar birçok ülkeden gelen uluslararası öğrencilere kucak açan Düzce;  öğrenciler için hem bir eğitim yuvası, hem de keyifli ve huzurlu vakit geçirip hayatlarını sürdürebilecekleri bir şehir olma özelliği taşıyor. Geçtiğimiz günlerde tarihi milattan önce 3. Yüzyıla kadar uzanan Prusias Ad Hypium Antik Kentini ziyaret eden misafir öğrenciler, şehre bir kez daha hayran kaldı. 

 

“DÜZCE HALKININ YAŞAM ŞEKLİNİ SEVİYORUM”

Düzce Üniversitesi’nde Türkçe Öğretmenliği okumak gelen Uluslararası Öğrenci Birim Başkanı Pakistan’lı Muhammad Fashan, kentte ilk senesi olduğunu kaydetti. İlk izlenimi açısından doğası ve görünüş olarak Düzce’nin çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Fashan, “Düzce’nin yemyeşil doğasında görkemli manzaraları akan nehirlerin sesleri şairlerin hayallerini zenginleştiriyor. Düzce halkının yaşam şeklini seviyorum. Düzce’nin verimli topraklara sahip olduğunu da söylemeliyim” şeklinde duygularını paylaştı.

 

“DÜZCE ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN HARİKA BİR YER”

Irak’ın başkenti Bağdat’tan Düzce Üniversitesine uzanan yolculuğundan bahseden Bilgisayar Mühendisliği bölümü birinci sınıf öğrencisi Abdullah Konan Sulaiman ise; “2018 yılında uluslararası öğrenci sayısı 570 iken bu sayı 2022 yılında 2 bin 200’e yükseldi. Son 2 yılda gerçekleşen bu artış Düzce’nin güzel ortamından kaynaklanmaktadır. Türkiye’nin eğitim sistemi de çok iyi. Bu bakımdan Düzce uluslararası öğrenciler için mükemmel ve harika bir yer” dedi.

 

HASHİ, ULAŞIM SİSTEMİNİ BEĞENDİ

Düzce Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi Somalili Mohammed Ibrahim Hashi, Düzce’nin öğrenciler için çok iyi bir şehir olduğunu ifade ederek, özellikle ulaşım sistemini çok beğendiğini belirtti. Hashi, şehrin kısa süre içinde Türkiye’nin en çok turist çeken yerlerinden biri olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

 

“DÜZCE EKONOMİK AÇIDAN ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK UYGUN BİR YER”

Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mohammad Jimali, Türkiye’nin farklı şehirlerinde de öğrencilik hayatı geçirdiğini dile getirdiği konuşmasında, diğer şehirlere nazaran Düzce’nin öğrenciler için ekonomik açıdan çok uygun olduğunu, gezilecek ve sosyal faaliyet gerçekleştirilecek çokça alan bulunduğunu paylaştı.

 

DÜZCELİLER MİSAFİR ÖĞRENCİLERE SEVECEN YAKLAŞIYOR

Komor Adalarından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitim görmek için Düzce’ye gelen Ahmet Musa da Düzce halkının davranış ve tavırlarından çok memnun olduklarını, kendilerine karşı sevecen ve yardımsever davranış sergilemelerinden ötürü çok mutlu olduklarını ifade etti.

Konuralp Antik Tiyatro kazı alanını gezen ve hayranlıkla inceleme de bulunan Uluslararası öğrenciler, kendilerine desteklerinden ötürü Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü de unutmayarak teşekkürlerini iletti.


Editör: B. Zengin