Caymaz'dan Engelliler Haftası mesajı

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Caymaz'dan Engelliler Haftası mesajı
13.05.2022 - 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
465

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, Engelliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Toplumda engellilikle ilgili farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta ülkemizde “Engelliler Haftası” olarak kabul edilmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek, hayat standartlarını yükseltmek sosyal devlet ilkesinin bir gereği olduğu gibi ahlaki ve vicdani bir görevdir. Bu anlamda, önce insan diyen bir geleneğin mensubu olarak bizler, her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almayı kendimize görev addediyoruz.

Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini her alanda kanıtlayan özel gereksinimli bireylerimizin, dayanışma ve uzlaşı ruhuyla yaşamın her alanında desteklenmeleri halinde her şeyin üstesinden gelebilecekleri de net bir şekilde görülmektedir.

Bu duygularla Engelliler Haftası ile sınırlı olmamak kaydıyla tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum."


Editör: B. Zengin