Vocational-Web-Leap Projesi’nin Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi ile işbirliğimiz dahilinde yürütülen Erasmus + Programı kapsamında Ulusal Ajans tarafından desteklenen Mesleki Eğitim ve Öğretim Öğrencileri, Çırakları ve Mezunlarının Web Tasarımı ve Geliştirme Konusunda Yetkinliklerinin Geliştirilmesi için Açık Kaynaklı E-Öğrenim Platformunun Geliştirilmesi adlı projemizin Çarpan Etkinliği Toplantısı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Vocational-Web-Leap Projesi’nin Toplantısı Gerçekleştirildi
25.06.2022 - 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
520

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “Mesleki Eğitim ve Öğretim Öğrencileri, Çırakları ve Mezunlarının Web Tasarımı ve Geliştirme Konusunda Yetkinliklerinin Geliştirilmesi için Açık Kaynaklı E-Öğrenim Platformunun Geliştirilmesi adlı projemizin Çarpan Etkinliği Toplantısına hoş geldiniz. Bu projemiz Ulusal Ajansımız tarafından fonlanan bir Erasmus + programı projesidir. Bu projemize 2019 yılı Eylül ayında başladık ve bu sene Eylül ayında tamamlayarak 3 yılı tamamlamış olacağız. İspanya, Romanya, Yunanistan ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ülkelerinden ikisi ü üzere toplam 3 üniversitenin bulunduğu bu projede toplam 9 ortağımız var. Bu proje Odamızın aktif olarak yer aldığı ilk uluslararası proje unvanına sahip. Açılış toplantısını Avrupalı ortakların katılımı ile Ocak 2020 de Topuk Yaylası’nda düzenlemiştik. Avrupa’daki toplantı da Temmuz ayının ilk haftasında Yunanistan’da gerçekleşecek. Kapanış toplantısını da önümüzdeki Ağustos ayında Düzce’de düzenleyeceğiz. Bu proje Düzce Üniversitesi ile ortak yürüttüğümüz en önemli proje. Bilişimin çok önemli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Gençlerimizin bilişim sektöründeki yetkinliklerini artırmaya vesile olmak, internetin olduğu her yerden bilgiye ulaşmalarını sağlamak bizi çok mutlu edecektir. Bu proje sayesinde oluşturacağımız öğrenme platformunun şu anda benzeri yok. Proje tamamlandıktan sonra da platform aktif şekilde ve hızla gelişen bilişim dünyasına uyum sağlayarak faaliyetlerine devam edecek. Bu proje haricinde de bilişim ile ilgili proje fikirleri üretmeye devam ediyoruz. Şu anda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Fizibilite Desteği ile Endüstriyel Robotik Tasarım Merkezi projesini başlattık. Bu proje ile sanayimizin dijital dönüşümüne katkı sağlamak üzere Düzce’de robotik çözümlerin geleceğini araştıracağız. Yazılım sektörünü de desteklemek üzere sunduğumuz proje başvurularımız da var. Toplantımıza katılımınız için çok teşekkür ediyor, bu şekilde uluslararası proje toplantılarında beraber olmayı temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında; Düzce TSO Genel Koordinatörü Tuncay Yüksel “ Vocational Web Leap” projesi ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Yapılan bilgilendirmede projemizin http://vocwebleap.org internet sayfasının tanıtımı yapıldı. İnternet sayfasındaki ”e-course” bölümünde nasıl yeni kullanıcı tanımlanacağı, derslere seviyelere göre ne şekilde devam edileceği ve alt modüllerin nasıl kullanılacağı konuları anlatıldı. Örnek olarak ilk iki modülün video tanıtımları izlettirildi. Daha sonra katılımcılar tarafından sorulan sorular yanıtlandı. Proje konusunda daha detaylı bilgi almak isteyenlerin Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisine başvurabilecekleri ifade edildi.

Daha sonra kendisine söz verilen, KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin ise, bilişim, yazılım ve web tasarımına ilişkin KOSGEB’in yaklaşımına yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Dijitalleşme ile ilgili verilen devlet desteklerden bahsetti, bilişim konusunda girişimci olmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu

Toplantı katılımcılara katılım sertifikası takdimiyle sona erdi.


Editör: B. Zengin