GSB YURTLARINA BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLERİN %100’Ü YERLEŞTİ

GSB Yurtları öğrenci yerleştirme sonuçlarının ilk fazı açıklandı.

GSB YURTLARINA BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLERİN %100’Ü YERLEŞTİ
9.09.2022 - 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
465

GSB Yurtlarında kalmak için başvuran tüm üniversite öğrencilerinin yerleştirildiği Düzce’de %100 yerleştirme ile bu yıl rekor kırıldı. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada; “Yıllık bazda en fazla talebi almamıza rağmen birinci faz yerleştirmemizde tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik.” İfadelerinde bulundu.

Düzce Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler Düzce’de ki Gsb yurtlarında konaklamak için başvuruda bulundu. 10 adet GSB yurdunda toplam 10 bin 616 kapasiteyle %100 yerleştirme ile bu yıl rekor kırıldı. Bu kapasitenin yüzde 40’ı erkekten yüzde 60’ı kız öğrenciden oluşmakta.

Düzce’de GSB yurtlarında öğrencilere geldiklerinde onlara daha hoş ve daha güzel bir ortam hazırlama adına küçük sürprizler yapıldı.

Öğrencilerin yurtları yakından tanıması adına sanal tur yapıldı. Çeşitli etkinlik alanları oluşturuldu. Sadece barınma ve konaklama değil farklı aktiviteler de yapacakları alanlar oluşturuldu. Eğitim sınıfları, tarım alanları, hobi bahçeleri üniversite ile koordineli olarak hazırlandı.

Düzce’de bulunan 10 Gsb yurdunda da geçen sene ‘Öneri ve Şikayet’ karekodları oluşturuldu. Bu proje bakanlık tarafından örnek proje olarak 10 farklı şehirde uygulamasına başlatılırken, sanal tur ile tüm yurtlar, Düzce Üniversitesi ve Düzce hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı programda dikkat çekiyor.


Editör: B. Zengin