4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Varlıklarıyla yaşamamızın süsleri, neşeleri, paydaşları, dünyamızın ortakları olan hayvanların daha iyi korunması, bakılması, beslenmesi amacıyla insanoğlu çeşitli örgütler kurmuştur. Bunlardan birincisi, Dünyada 1822 yılında İngiltere’de HAYVANLARI KORUMA BİRLİĞİ, ülkemizde 1908 yılında kurulan HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ’dir. Daha sonra Hollanda’nın Lahey kentinde DÜNYA HAYVANLARI KORUMA FEDERASYONU kurulmuş, 1931 yılında aldığı bir kararla her yıl 4 EKİM’İ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ilan etmiştir.

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
3.10.2022 - 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
562

Bu sempatik ve katma değer sağlayan varlıklarımız bizlerden horlanmamayı, yaşam haklarına saygı duyulmasını, bazen de sağlık-beslenme-bakım gibi konularda yardım beklemektedirler.

COVİD-19 pandemisinde yasakları süresince bizlerin yalnızlığını gideren PET-EGZOTİK hayvanlarımızın, pandeminin etkisinin zayıflayıp normalleşme sürecini yaşadığımız şu günlerde kaderlerine terkedilip sokaklarda görmek bizleri derinden üzmektedir.

Torba yasa ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerin, ilavelerin mutluluğunu yaşarken, eksikliğini düşündüğümüz belediye sınırları dışındaki hayvanlara sağlanacak hizmetler ve mücadele için Özel İdarelere yetki ve sorumluluk verilmesinin, yaşadığımız sorunları önemli derecede azaltacağını düşünmekteyiz.

Yasal boşlukların giderileceği hayvanların barınma, beslenme, refahı ve yaşam haklarının teminat altına alınacağı ümidini 2022’nin 4 Ekim’inde de taşımaktayız.

Temel Sağlık Hizmetleri’ne ulaşmış ve yaşam haklarına saygı duyulan hayvanların varlığını gördüğümüz bir dünya ve Türkiye özlemiyle hayvanları hatırlatma günümüz olan 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’nü kutluyor, saygılar sunuyoruz.

4 Ekim 2022

Şerif Ali KARANFİL

Düzce Veteriner Hekimleri Odası

Yönetim Kurulu Adına

BAŞKAN


Editör: B. Zengin