ULAŞIM A.Ş.’DEN ‘TEMASSIZ KART’ DUYURUSU

Düzce Belediyesi iştirak şirketi Ulaşım A.Ş., Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan karar gereği, tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de vatandaşların mağdur olmamaları için toplu ulaşım araçlarında temassız kart kullanmadan önce 1 (Bir) kez farklı bir noktada şifreli işlem yapmalarının gerekli olduğunu bildirdi.

ULAŞIM A.Ş.’DEN ‘TEMASSIZ KART’ DUYURUSU
15.02.2023 - 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
349

Düzce Ulaşım A.Ş., toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların, BDDK tarafından alınan karar gereği, ilk temassız işlemlerini başka bir nokta üzerinden şifre ile gerçekleştirmelerinin ardından temassız olarak toplu taşıma araçlarını kullanabileceklerini söyledi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarını teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterilerin için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür.

Bu kapsamda ilimizde şifreli işlem yapmamış kartlarla toplu taşıma araçlarında biniş gerçekleştirilememektedir. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımız, mağduriyet yaşanmaması için kartlarını ilk olarak herhangi başka bir noktada şifreli işlem yaparak araçlarda kullanabileceklerdir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”


Editör: B. Zengin