HEM ÇOCUKLAR HEM YETİŞKİNLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

Düzce Belediyesi tarafından Ramazan ayının ruhunun Türk kültürüyle yaşanması için açtığı Ramazan Sokağı Etkinlikleri 7’den 70’e herkesin ilgisi çekiyor. Düzceliler iftardan sonra soluğu Bahçeşehir bölgesinde kurulan Ramazan Sokağında alıyor.

HEM ÇOCUKLAR HEM YETİŞKİNLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU
7.04.2022 - 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
782

Pandemiden dolayı iki yıldır yapılamayan Ramazan Sokağının yeniden kurulmasıyla  Düzceliler özledikleri etkinliklere kavuştu. Geçmişten günümüze kültürümüzün de yansıtıldığı etkinlik ve oyunlar vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanıyor. Ramazan boyunca her akşam iftar sonrası Meddah, Karagöz ile Hacivat, çocuk oyunları ve yarışmalarla her yaşa uygun etkinlikler düzenleniyor.

 

HER KESİME HİTAP EDİYOR

Ramazan Sokağı etkinliklerine katılan çocuklar yarışmaları beğendiklerini ifade ederken yetişkinler de açılan stantlarla istediklerini her şeye ulaşabildiğini söyledi. Gençler ise eğlendiklerini ve her akşam Ramazan Sokağı’na katıldıklarını kaydetti.

 

ESKİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞIYORUZ

Ramazan Sokağı etkinliklerine çocuklarıyla katılan babalar, “ Biz çok beğendik. Her şey yolunda. Hemen hemen bütün stantlar mevcut. Çocuklar da eğleniyorlar. Hava şartları da müsaade ederse Ramazan gayet güzel geçecek. Her akşam buradayız. Çocuklar ve bizim için olsun eski kültürümüzü yaşamış olduk. Eskiye daha yakın oldu. Çocuklarımız eğlendi, içimiz kıpır kıpır oldu. Allah razı olsun vesile olandan” ifadelerinde bulundu.


Editör: B. Zengin