KORUGÖL ÜLKE TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ‘Turizm Şehri Düzce’ sloganıyla Düzce’nin saklı güzelliklerini ülke turizmine kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Özlü, şehrin turizm potansiyelini görüşmek üzere Düzce’ye davet ettiği TÜRSAB yetkilileri ile Korugöl Tabiat Parkında incelemelerde bulundu.

KORUGÖL ÜLKE TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
10.09.2022 - 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
554

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Korugöl’ün turizme kazandırılması için tüm imkânları seferber ediyor. TÜRSAB Yönetim Kuru lu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB’a bağlı üyelerden oluşan yaklaşık 150 kişilik heyet ile bir araya geldi.

Düzce Belediyesi ve TURSAV’ın Düzce’de hayata geçireceği Korugöl Tabiat Parkı Projesi’ne ait alanı görmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelen heyete Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nedim Sözbir’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü yetkilileri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katılım sağladı.

Program kapsamında yürüyüş yolları yapılan park alanının çevresinde yürüyüş gerçekleştiren heyet daha sonra Mutfak Sanatları Merkezine geçerek öğle yemeğinde bir araya geldi.

 

TÜRSAB İLE İŞBİRLİĞİ

Başkan Özlü, Korugöl’e yönelik burada yaptığı açıklamada, “Ben göreve başladığımda o bölgenin ihalesi vardı. Daha önce bize tahsis edilmişti ama Düzce Belediyesince 5 yıl süre ile bir yatırım yapılmadığı için bizden almışlardı. Tekrar bir ihale yapıldı. Düzce Belediyesi, Beltaş şirketimiz eliyle ihaleye girdik, Korugöl’ü aldık. 20 yıl işletme hakkı bizde. Ardından TÜRSAB ile bir protokol imzaladık. Yaptığımız protokolün ana ekseni ikiye ayrılıyor. Birinci tarafında altyapı yatırımları, yol, su, elektrik var. Bunu devlet olarak biz yapmayı, yaptırmayı üstlendik. Diğer kısımları yani üst yapıyı ve konaklamayı da TÜRSAB üstlendi. Böyle bir işbirliği yaptık. Korugöl projesinin Düzce'nin turizm noktasında çok ciddi bir kilometre taşı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

HER HAFTA 10 BİN KİŞİ HEDEFLENİYOR

Korugöl’ün turizme kazandırılması ve bir destinasyon merkezi olmasının Düzce’ye büyük bir değer katacağını sözlerine ekleyen Başkan Özlü, “Belediyemizin böyle bir şeye öncülük etmesi Düzce'nin turizm noktasında Türkiye’de bir atılım yapmasına katkı sunacak. Beltur şirketimiz ile aslında biz Türkiye'nin turizm potansiyelini geliştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız da ilk aşamada her hafta Düzce'ye 10 bin kişi getirmek. Bunun bir kısmı konaklamalı, bir kısmı günübirlik olacak. Bu tip tesisler de buna ciddi katkı sunacak” şeklinde konuştu.

 

RESTORAN, ÇADIR KAMP ALANI, AHŞAP EVLER VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Düzce Belediyesi olarak Türkiye'nin turizm potansiyelini tetikleyecek bu tür projelere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Dr. Faruk Özlü, Korugöl Tabiat parkında konaklamanın dışında iyi bir restoranın, çadır kamp alanlarının ve 5 yıldızlı otel konforunda ahşap evlerin ve yürüyüş parkurlarının olacağını paylaştı.

Korugöl Tabiat Parkı projesinin nihai şeklini ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Özlü açıklamalarının sonunda şunları söyledi; “Hedefimiz Düzce’ye haftada 10 bin kişi getirmek ve insanların Düzce’ye gelmesi için anlamlı gerekçeler sunabilmek. Mesela ata binmek için Düzce'ye gel, piknik yapmak için Düzce'ye gel gibi. İnsanlar neden Düzce'ye gelsinler? Birşey için gelsinler, gelmeleri lazım. İşte biz bunu işleyeceğiz.”

Program, Başkan Özlü’nün konuşmasının ardından TÜRSAB’ın 50. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla pasta kesilmesiyle sona erdi.


Editör: B. Zengin